Vi har efterhånden boet i vores hus i nogle år nu, og noget jeg altid bliver overrasket over er den store varmeregning. Når jeg sammenligner vores nuværende regning med regningen fra vores gamle hus, så giver det ingen mening. Godt nok er vores nuværende hus noget større end det gamle, men det betyder jo ikke at regningen skal ligge 80% over den gamle regning.

Denne gang lå varmeregningen fra i vinters på et uhørt højt niveau, og min første tanke var at ringe til energiselskabet og fortælle dem at der er sket en fejl. Fordi der måtte være en fejl, det kunne simpelthen ikke være rigtigt. Det viste sig dog hurtigt at der ikke var noget at hente. Der var ingen fejl, regningen var som den skulle være.

Godt nedtrykt og sur over regningen satte jeg mig for at finde ud af hvorfor varmeregningen var så høj. Det tog mig ikke mange minutter på nettet at finde en mulig løsning på det. Isolering var svaret, og jeg undersøgte, så godt som jeg nu kunne, om der var alt det isolering som eksperterne siger at der skal være.

Første trin var rørisolering. Jeg gik i kælderen og kigge på rør, de var alle sammen isolerede. Videre til næste punkt, som var gulvisolering. Det var ikke helt lige så nemt at undersøge som rørisoleringen var, men da jeg først havde fået pillet lidt, kunne jeg tydeligt se isoleringen.

Så måtte jeg gå i gang med det noget mere besværlige som hulmursisolering og facadeisolering. Efter jeg havde kigget lidt nærmere på det, uden at finde et svar, besluttede jeg mig for at tilkalde en ekspert. Jeg fandt hurtigt en på nettet, som ville komme om 2 dage og lave nogle målinger.

To dage efter bankede han så på døren. Vi snakkede lidt frem og tilbage om de forskellige muligheder, hvorefter han hev et slags måleapparat frem fra sin taske. Han gik lidt rundt i huset samtidig med at han kiggede på sit måleudstyr. Efterfølgende var han udenfor og banke lidt på murene.

Der gik ca. 2 timer hvor han gik rundt for sig selv og lavede forskellige målinger. Da han vendte tilbage sagde han at, hvis du får lavede en hulmursisolering, så kan du fjerne op til 30% af din varmeregning. Jeg var ved at falde bagover på stolen. 30% siger du, det er jo en formue.

Han viste mig denne side http://onlineisolering.dk/hulmursisolering-2/ og fortalte mig at flere af hans andre kunder havde benyttet den side til at få tilbud på deres isoleringsopgave. Jeg gjorde det samme, og det tog ikke lang tid før at jeg havde 3 tilbud fra 3 forskellige isoleringsfirmaer.

Nu glæder jeg mig ligefrem til at se den næste varmeregning, og jeg kan allerede mærke forskel på hvor meget der skal skrues op for varmen, sammenlignet med før hulmursisoleringen blev udført. Det tegner godt for fremtiden.