Firmaer inden for skadeservice og rengøring har ofte et ry for at være dårlige til at yde service. Enten gøres der ikke ordentligt rent, eller også er skadeservicen meget dyr ligesom ISS’ version.

Der findes imidlertid en lille underskov af firmaer inden for området, der går op i kundeservice og gør rent, uden det koster en formue. Sådan noget som snerydning udføres typisk af landmænd i et lokalområde eller firmaer inden for rengøring eller ejendomsservice og viceværtarbejde.

Snerydning i København foregår klart nok på gader og stræder, men også i ejendommes gårde og på p-pladser er det nødvendigt at feje eller rydde sne bort.

Visse firmaer anvender kun håndkraft eller små maskiner til at rydde med, mens andre har store traktorer, der kan sprede salt og mase sne væk fra motorveje og stier.

Ejendomsservice handler om at gøre hverdagen enkel for boligforeningen, der ikke har materiellet klar selv eller ikke ønsker at rydde f.eks. sne i en gård selv. Det kan også være, foreningen ikke har en aktiv vicevært til formålet.

Billig snerydning uden rådighedstillæg

Desværre bliver hverdagen knap så enkel for mange bestyrelser ude i foreningerne, da snerydningen ofte handler om at tjene penge for den modsatte part. Typisk er kontrakterne indrettet således, at der skal betales penge, selvom der ikke er sne at rydde (rådighedstillæg) og sådan noget kan jo nemt løbe op for en mindre forening.

Det handler derfor om at se sig for, før man handler med et firma inden for ejendomsservice eller rengøring. Skadeservice i Danmark er mere et område, hvor leverandørerne er til at stole på, men priserne kan til gengæld være høje.

Et af disse mindre firmaer kunne .feks. være Syren ApS, der har eksisteret gennem mange år og er kendt for billig skadeservice og rengøring i boligforeninger. De er leverer kort sagt lidt af hvert, og er måske mest af alt den forlængede vicevært eller partneren inden for mere simple ejendomsservice-ting såsom snerydning, trappevask osv.