Hvad er solceller?

Solceller (også kaldet en photovoltaisk-celle) er en halvleder, der blandt andet er bestående af en behandlet form af grundstoffet silicium, der i dette tilfælde gør det muligt at omsætte lysets stråling (både synligt og usynligt) til elektricitet gennem den fotoelektriske effekt. Med andre ord, så er en solcelle altså en transducer, da den kan omsætte en energiform til en anden. Det, at den omsætter lysets stråler til elektrisk energi gør, at det giver en robust, holdbar og billig måde at producere strøm på, hvilket bestemt gør solceller til et fornuftigt valgt.

Solceller er del af et større anlæg, der går under navnet solcelleanlæg eller et photovoltaisk-anlæg. Anlægget består af op til flere forskellige dele, der til sammen danner selve anlægget. Det omfatter blandt andet en mængde solcellepaneler (der er intet fast antal), en vekselretter (elektronisk kredsløb, som omsætter jævnstrømsenergi til vekselstrømsenergi), akkumulatorer (en transducer og et kemisk system, der kan lagre elektrisk energi som kemisk energi) osv.

byliv med solceller
byliv med solceller

Et bedre byliv med solceller

Bylivet er ofte kendetegnet ved at være en tand mere beskidt og alt andet end miljøvenligt, grundet alt den offentlige transport, der tager på miljøet gennem de voldsomme C02-udslip, der finder sted. Dog er dette ikke det eneste, der tærer på livet – der er mangt og meget, såsom blandt andet de energiformer vi benytter os af. Ønsker man en energikilde, der skåner miljøet bedst muligt, så bør man overveje at investere i et solcelleanlæg. Det kan godt være at prisen kan fremstå en anelse skræmmende, men skønt det er dyrt, så vil man i sidste ende tjene anlægget hjem og spare ufattelig mange penge. Derudover, så er solenergi en C02-neutral energikilde, hvilket bestemt er en fordel. Der er ligeledes stort set ingen vedligeholdelse ved solceller og de har typisk en levetid på omtrent 20 år.